Informišite se
DOGAĐАJI

UDG Super kup

UDG Super kup je događaj koji organizuje Fakultet za sportski menadžment u saradnji sa Studentskim sportskim savezom Crne Gore...

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen je za Međunarodni dan univerzitetskog sporta (International day of University sport – IDUS) na 196. sjednici UNESCO-a. Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.

S obzirom na globalno veliki značaj ove manifestacije i na odziv studenata, Univerzitet Donja Gorica i Studentski sportski savez Crne Gore će i 2018 godine obilježiti program odigravanjam UDG Super kupa u futsalu 24. septembra u 12h - Balon sportskog kompleksa "Verde", preko puta UDG-a (bivši Sport club) čiji je cilj obilježavanje Međunarodnog dana univerzitetskog sporta kroz promotivne i sportske aktivnosti.

Sve aktivnosti pratiće snažna promotivna kampanja koja se zasniva na kratkim video zapisima u kojima su se Ministar sporta G-din Janović, Predsjednik COK-a G-din Simonović, Rektor UDG G-din Vukotić, Ministar prosvjete G-din Šehović, sportisti Biserka Radulović, Marija Vuković, Nikola Gušić i Darko Pešić kratko obratili studentima i poslali jasnu poruku o značaju bavljenja sportom i time podržali našu inicijativu.

 

Pozivamo Vas da u što većem broju prisustvujete događaju i podržite naše studente ​u borbi za trofej UDG Super kupa!